Żurawina na stół
środa, 05 marca 2014 17:49
PDF Drukuj Email

Żurawina zdobywa stoły i nasze podniebienia. Owoce żurawiny, niewielkie bordowe kuleczki, coraz częściej zajmują miejsce w kuchni i codziennym menu. Najczęściej żurawina w postaci suszonej wykorzystywana jest jako przekąska, będąca zdrową alternatywą dla słodyczy.

Żurawina na stół

Z powodzeniem można jej także użyć do deserów, wzbogacić poranną porcję śniadaniowego musli lub wykorzystać jako składnik sosów, dodatek do mięs lub ciast. Można też wykorzystać jej kwaskowo-słodki smak w napoju.

Żurawina na stółWszystkim osobom, które wiedzą jak ważne jest wybieranie najlepszej jakości zdrowych i pełnych natury produktów, polecamy niezwykle połączenie jakim jest znany od wieków kwas chlebowy wzbogacony naturalnym sokiem z żurawiny. Razowy kwas chlebowy o smaku żurawinowym to napój idealny dla wszystkich poszukujących produktów tradycyjnych i autentycznych. Powstaje wyłącznie z naturalnych składników ‒ krystalicznej wody oraz słodów: żytniego i jęczmiennego. Nie zawiera konserwantów, nie jest sztucznie dosładzany i barwiony. Nawet gaz jest w nim naturalny. Napój charakteryzuje się lekkim posmakiem podpieczonej skórki chleba ze słodką i kuszącą nutą karmelu dopełnionego soczystym i niebanalnym smakiem żurawiny. Takie połączenie ostudzi każde pragnienie, zarówno dorosłych jak i dzieci.

Owoce żurawiny poza walorami smakowymi mają także niezaprzeczalne właściwości dietetyczne i lecznicze, wykorzystywane od wieków w medycynie. Żurawina należy do czołówki roślin, jeżeli chodzi o właściwości prozdrowotne. Szczególnie dobrze wpływa na układ pokarmowy oraz nerki. Jej owoce są źródłem wielu składników mineralnych, zawierają węglowodany, witaminy z grupy B, witaminę P i C oraz składniki mineralne takie jak wapń, fosfor, miedź. Przeciwutleniacze zawarte w żurawinie chronią nas przed działaniem wolnych rodników, zapobiegając nowotworom. Jagody żurawiny mają także zbawienny wpływ na pracę mózgu, spowalniając bowiem proces starzenia i obumierania komórek. To ważne aby wybierać pokarmy, które dają nam o wiele więcej niż jedynie smak i zaspokojenie głodu, a owoce żurawiny są nie tylko smaczna ale także pełne właściwości prozdrowotnych.
Połączenie w jednym produkcie wszystkich naturalnych składników czyni z Razowego Kwasu Chlebowego napój wyjątkowy, dobry na każdy dzień, idealny jako alternatywa dla słodkich napojów gazowanych. Jest więc świetnym wyborem dla wszystkich osób, dbających o dietę swoją jak i swojej rodziny. Polubi go każdy, kto jest świadomy korelacji jakie łączą naszą dietę ze zdrowiem, i kto ceni naturalność w żywności.

...

Share
 

Komentarze   

 
0 # daylicooking 2014-05-20 22:47
do kwasu chlebowego przymierzałam się dość długo, ale jak już go spróbowałam to na stałe zagościł w moim domu :) polecam :)
 
 
0 # Kaja19782 2014-05-30 23:32
MUSZĘ KONIECZNIE WYPRÓBOWAĆ kwas chlebowy ,żurawinę z mężem uwielbiamy :)
 

Tylko zalogowani użytkownicy mogą dodawać komentarze

POLECANE ARTYKUŁY

Pomadka czy lip tint - oto jest pytanie?

Wiosna pachnąca wiśnią

Zoom na ciało

Natychmiastowy efekt matowej cery

NOWOŚCI KOSMETYCZNE

CELIA ART Spring Collection

MODELUJĄCA LINIA SUPER SLIM evrēe®

Skuteczna walka z cellulitem? To możliwe z innowacjami od Lirene!

Czerwień ma moc!

KATALOG KOSMETYKÓW

Pharmaceris N CAPINON Kcx 2% Aktywny preparat punktowy uszczelniająco-wzmacniający naczynka

Selfie Project Maseczka #NoStress

Nail Tek Protection Plus III ochronna odżywka do pielęgnacji paznokci suchych lub kruchych